Voor Medisch  en Modisch

Alles wil onderhouden worden, zo dus ook uw haarwerk. Regelmatig wassen en een crème behandeling zorgen ervoor dat u langer plezier heeft van uw haarwerk.

De levensduur van haarwerk is sterk afhankelijk van hoe het wordt gedragen,  in welke omstandigheden en hoe vaak onderhoud wordt gepleegd.  Iemand die in een warme omgeving  verblijft en/of zelf veel transpireert zal vaker zijn/haar haarwerk moeten wassen. Desondanks zullen huidzuren de levensduur van het haarwerk verkorten.  Gemiddeld gaat een pruik, toupet of haarstukje 12 maanden mee. (Zorgverzekeraars stellen dat als de echte levensduur)

Dit geldt voor zowel echt-haar als voor synthetisch-haar haarwerk.

De verschillen tussen deze vormen zitten ‘m vooral in de verschillende eigenschappen.

Echt haar is sluik en krullen zullen er ‘kunstmatig’ moeten worden ingedraaid.  Synthetisch haar heeft een krul die blijft. En altijd weer herstelt. Daarom is synthetisch haar gevoeliger voor hitte. Dit kan de veerkracht van de krul nadelig beïnvloeden, bovendien kan synthetisch haar verschroeien. Zelfs smelten bij erg hoge temperatuur (vuur), maar dan verbrandt echt haar ook.

Echt haar is bij te kleuren in tegenstelling tot synthetisch. Het onderhoud van synthetisch haarwerk is eenvoudiger.

Het draagcomfort van beide materialen is gelijk en hangt meer af van de fabricagewijze.

Het onderhoud van haarwerk is zelf te doen. Zeker als het van synthetisch ‘haar’ is gemaakt.

Haarwerk van echt haar is iets omslachtiger in de behandeling, maar u hoeft geen kappersdiploma te hebben om ook dat zelf te doen.


Het langst plezier van mooi haarwerk? Onderhoudt het goed! Echt haar Synthetisch haar